TRANSFEROWA KARUZELA W CHEŁMIANCE

Zimowa przerwa to czas wielu zmian, także kadrowych. Te w Chełmiance były dość spore. Pod skrzydła trenera Tafela trafiło aż 12 nowych zawodników, a z drużyny odeszło 5 graczy. 

Do zespołu FC Chełmianka Gdańsk dołączyli: 
Mateusz Bardo, Adam Bojahr (Jaguar Gdańsk)
Antoni Mańkowski, Marcel Smal (KS Chwaszczyno)
Bartosz Hawryszczak, Norbert Stankiewicz, Kacper Dadacz, Kacper Prahl, Jacek Nagajewski, Jakub Nikołajew, Nihad Aghazada, Wito Ruszkiewicz (wolny transfer)

Z kolei z drużyną pożegnali się: 
Nikodem Chudziak, Kamil Motyl (szukają klubu) oraz Bartosz Sowa (Akademia KP FPT Banino; wypożyczenie), Patryk Pieńdak i Kacper Dubiela (obaj KP Keramzyt; wypożyczenie).

Niektórzy nowi gracze mają już doświadczenie piłkarskie, które zdobywali w zespołach takich jak Gedania Gdańsk, Pomerania Gdańsk, czy w drużynach młodzieżowych innych ekip. Część zawodników zanotowała już nawet bramki w minionej serii sparingów. Liczymy, że w pierwszym meczu rundy wiosennej nowi, dumni reprezentanci Chełmianki wzniosą się na wyżyny możliwości i czekamy na znakomite występy!

Udostępnij
Picture of Robert Malcharczyk

Robert Malcharczyk

Autor

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Symbol zastępczy awatara

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

inne artykuły

SEZON: DRUGI, CEL: NIEZMIENNY 

Już w tą sobotę, 9 sierpnia, o godzinie 11:00 FC Chełmianka Gdańsk zainauguruje drugi sezon na profesjonalnych boiskach. Drużyna ciężko pracowała cały okres przygotowawczy, aby w tej edycji pokazać moc i osiągnąć coś więcej! 

Czytaj więcej >

ILE W SIECI? Wyniki snajperów Chełmianki 

Najważniejsze to, co w sieci. Bramki są clu piłki nożnej, bo właśnie one dostarczają najwięcej emocji kibicom i samym zawodnikom. Tych Chełmianka Gdańsk w minionym sezonie zdobyła aż 45. Jak wygląda podział bramek na naszych napastników i ich statystyki?

Czytaj więcej >

Polityka cookies

Nasza strona internetowa korzysta z plików cookie w celu poprawy jakości usług oraz analizowania ruchu. Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie.